Pöttinger opent 4de fabriek

Vorige week opende Pöttinger hun 4de fabriek in St. Georgen. De fabrikant maakte van de gelegenheid gebruik om meteen de eerste spadesteek te geven voor de uitbreiding van de nieuwe vestiging. In de nieuwe fabriek worden de rondebalenpersen en grote harken gebouwd. 

De nieuwe fabriek, goed voor een investering van 25 miljoen euro, werd op 1 jaar tijd gebouwd. Een vol orderboek en plaatsgebrek in de hoofdfabriek houdt in dat Pöttinger haast heeft bij de verdere ontwikkeling van de site. Daarom werd bij de openingsceremonie ook meteen de eerste spadesteek gegeven voor fase 2 van de uitbreiding. Deze nieuwe fase betekent een uitbreiding van ongeveer het dubbele van de huidige productie-oppervlakte en een investering van nog eens 45 miljoen euro. In de toekomst zal ook het hoogwaardige lakwerk van de machines in de nieuwe fabriek worden uitgevoerd.

Bij de bouw van de nieuwe fabriek zette Pöttinger hard in op duurzaamheid. Zo is er waar mogelijk gebruik gemaakt van hout bij de bouw, zijn de hallen voorzien van een groendak, is vloerverwarming geplaatst die gebruik maakt van de restwarmte van het productieproces en worden energiebesparende maatregelen toegepast zoals LED verlichting, optimale isolatie en warmterecuperatie. Ook buiten het gebouw voorziet de fabrikant een aantal maatregelen die bijdragen tot duurzaamheid. Zo is een bloemenweide van 6.000m² gezaaid voor het gebouw en zijn verschillende bijenkasten geplaatst.

Bij de opstart van de fabriek zijn een 60tal mensen gestart voor de montage van de Impress persen en Top harken. Na de voltooiing van fase 2 komen daar nog eens 30 tot 40 mensen bij.

 

Previous post New Holland breidt Boomer-reeks uit
Next post CNH Industrial neemt Raven Industries over
%d bloggers liken dit: