CNH Industrial neemt Raven Industries over

CNH Industrial en Raven Industries zijn tot een overeenkomst gekomen voor een 100% overname van Raven door CNHi. Door de overname verstevigt CNH Industrial hun positie op de wereldmarkt op gebied van precisielandbouw en autonomie in de landbouw.

CNH Industrial heeft voor de overname 2,1 miljard euro over. De transactie zal worden gefinancierd met beschikbare liquide middelen van CNH Industrial. Het finale sluiten van de overeenkomst zal naar verwachting plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2021, afhankelijk van de vervulling van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring van de aandeelhouders van Raven en de ontvangst van wettelijke goedkeuringen.

Raven Industries nam eind 2019 nog DOT Technology, een pionier op gebied van autonome veldrobots, over. De overname door CNH Industrial van Raven geeft de fabrikant toegang tot de kennis die bij DOT, intussen OMNiPower gedoopt, en bij Raven zelf opgebouwd is op gebied van autonome landbouwmachines. CNH Industrial toonde eerder ook al een eigen autonome trekker in blauw en rood.

“Precisielandbouw en autonomie zijn cruciale onderdelen van onze strategie om onze klanten in de landbouwsector te helpen een hoger niveau van productiviteit te bereiken en het ware potentieel van hun activiteiten te ontsluiten”, zegt Scott Wine, Chief Executive Officer, CNH Industrial. “Raven is al tientallen jaren een pionier op het gebied van precisielandbouw, en hun diepgaande product ervaring, klantgerichte software-expertise en technisch inzicht vormen een aanzienlijke uitbreiding van onze capaciteiten. Deze overname onderstreept ons streven om ons precisielandbouwportfolio te verbeteren en sluit aan bij onze digitale transformatiestrategie. De combinatie van de technologieën van Raven en het sterke huidige en nieuwe product portfolio van CNH Industrial zal onze klanten voorzien van nieuwe, connected technologieën, waardoor ze productiever en efficiënter kunnen zijn.”

%d bloggers liken dit: