AP Machinebouw neemt Dubex over

Begin dit jaar bereikten AP Machinebouw en Dubex een akkoord voor de overname van Dubex door AP. De overname is deels ingegeven door de pensioengerechtigde leeftijd van Nico Dubbelboer, directeur van Dubex.

AP Machinebouw BV is al meer dan 40 jaar actief in de ontwikkeling en productie van machines voor de veehouderij, akkerbouw en grondverzet, Dubex is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouw met een uitgebreid programma aan getrokken spuiten. Door de overname kan Dubex meer investeren in marketing, verkoop, technologie en product- en procesoptimalisatie.

AP Machinebouw BV beschikt in Rutten (Nl) over een moderne en goed uitgeruste productielocatie waar proces- en productoptimalisatie hoog in het vaandel staan. Deze kennis en kunde zullen de komende tijd ingezet worden om de productielocatie van Dubex in Stadskanaal naar een hoger plan te brengen waardoor het merk Dubex qua product en productie klaar is voor een vruchtbare toekomst.De afzetkanalen in binnen- en buitenland van beide bedrijven kennen een grote mate van overlap. Bij dealers en importeurs in binnen en buitenland zijn de reacties over het algemeen als zeer positief te noemen. Veel buitenlandse importeurs van AP in o.a. België, Denemarken en Polen zien de overname van Dubex door AP als een zeer interessante en positieve ontwikkeling die ze vol vertrouwen tegemoet zien. De producten onder de merknaam Dubex zullen blijvend geproduceerd worden vanuit de productielocatie in Stadskanaal met als nieuwe bedrijfsnaam AP Dubex B.V. om ook hiermee de synergie tussen beide machinebouwers zichtbaar te maken en te bekrachtigen.

YouTube player
%d bloggers liken dit: