Grimme geeft vierrijige pootmachines een update

Zowel de vierrijige bekerpootmachines als snarenpootmachines van Grimme krijgen enkele updates voor plantseizoen 2021. De updates zorgen voor nauwkeuriger planten, verminderde erosie en een verhoogde gebruiksvriendelijkheid.

De bekerpootmachines GL420 en GL430 krijgen een nieuwe individuele rijenschakeling als basis voor de automatische sectieschakeling. De elektromagnetische schakeling is een goedkoper alternatief voor de hydraulische aandrijving per rij. De vier pootelementen worden aangedreven door een doorlopende as met één hydromotor, elk pootelement is voorzien van een elektromagnetische koppeling. De pootelementen kunnen snel en comfortabel vanaf de bedieningsterminal aan- en uitgeschakeld worden. Optioneel kunnen de pootelementen ook door middel van de Section Control volledig automatisch en GPS-gestuurd in- en uitgeschakeld worden.

De snarenpootmachine Grimme GB430 kan vanaf pootseizoen 2021 optioneel uitgerust worden met TerraProtect PRO-systeem voor erosiebescherming. Het TerraProtect-systeem bestaat uit per rij een woelertand met steenbeveiliging en een navolgende hydraulische dwarsruggentrekker. De woelertanden maken de grond los en vergroten zo het waterbergend vermogen van de grond. De aan de rugcontour aangepaste dwarsruggentrekker creëert de dwarsruggetjes voor wateropslag en voorkomt daarmee het wegspoelen van waardevolle grond gedurende veel neerslag. Het TerraProtect PRO-systeem kan per rij uitgeschakeld worden en heeft een geïntegreerde rijpadenschakeling.

Voor een verhoogde gebruiksvriendelijkheid zijn alle getrokken GL430 pootmachines voortaan standaard uitgerust met een hydraulische steunpoot onder de dissel. De machines worden ook voorzien van een nieuw slangenrek, zodat het aan- en afkoppelen van hydrauliek- en luchtslangen vlotter kan verlopen.  Bovendien is de slanggeleiding geoptimaliseerd om het gemakkelijker te maken om de slangen naar de tractor te leiden.

%d bloggers liken dit: