Manitou reorganiseert productie

Manitou reorganiseert hun productieapparaat om de capaciteit te optimaliseren. Bij deze reorganisatie hoort de sluiting van 1 Amerikaanse fabriek en de overheveling van productie naar Frankrijk.

Eind maart 2021 sluit de fabriek in Waco, Texas. De productie van de knikladers ( Gehl AL 540, 650 en 750, Manitou MLA 4-50, 5-50, enz.) wordt verplaatst naar de fabriek in Yankton (Zuid Dakota), waar 50 nieuwe medewerkers worden aangeworven. De vorkheftrucks die in Waco worden geproduceerd zullen voortaan in Beaupré (Maine-et-Loire, Frankrijk) gebouwd worden. Voor de site in Beaupré worden ook nieuwe medewerkers aangetrokken, als versterking van de 135 arbeiders die al in de fabriek werken. De invoer van Manitou in de VS wordt samen gebracht in Baltimore (Maryland).

Het doel van de reorganisatie is een rationalisering van de productiemiddelen om de prestaties te verhogen en de Noord-Amerikaanse klanten een hoor serviceniveau te garanderen. Deze stap maakt deel uit van de prioritaire ontwikkelingsstrategie van de groep in Noord-Amerika.

Voor de 148 medewerkers van Waco zal een traject worden opgestart om hun bij te staan bij het vinden van een nieuwe job.

Bron: Reussir

%d bloggers liken dit: