Massey Ferguson introduceert nieuwe 5S reeks

Na de lancering van de 8S eerder dit jaar, toont Massey Ferguson vandaag de nieuwe 5S reeks. De reeks, die de 5700S vervangt, toont dezelfde nieuwe ‘Neo-Retro’ lijnen als de grote broer 8S. De 5S serie bestaat uit 5 modellen met een vermogen van 105 tot 145 pk.  De MF 5S vindt zowel zijn plaats op het melkveebedrijf als bij de (kleinere) akkerbouwer.

“De veelzijdige MF 5S-serie combineert hoge prestaties, comfort en wendbaarheid met het beste zicht in zijn klasse en speciale kenmerken die van hen de ultieme frontlader-tractoren maken”, zegt Francesco Murro, Director Marketing Massey Ferguson Europe & Middle East.

De MF 5S is uitgerust met de nieuwste Agco Power 4,4 liter viercilinder motor, die voldoet aan de Stage V normen, dankzij de All-in-One technologie van Massey Ferguson. De motor wordt naar keuze gekoppeld aan een Dyna-4 of Dyna-6 transmissie met standaard Brake-to-Neutral functie en Speedmatching of AutoDrive. AutoDrive zorgt voor het automatisch wisselen van de vier of zes trappen tijdens veldwerk en de groepen tijdens het transport. De achterste hefinrichting heeft een hefvermogen van 5.700 kg, de optionele fronthef kan tot 3.000 kg heffen. De 5S kan voorzien worden voor de montage van een frontlader, maar er kan ook af fabriek een MF FL-serie frontlader gemonteerd worden.

Alle vijf de MF 5S-serie trekkers zijn verkrijgbaar met de keuze uit Essential, Efficient of Exclusive specificaties. Exclusive modellen zijn ‘volledig uitgerust’ met onder meer een hydraulisch systeem met een pompopbrengst van 110 liter/min. en met maximaal acht elektrische spoelkleppen, hydraulische joystick, Multipad-bediening, AutoDrive-transmissie, cabinevering, Superluxe lucht geveerde stoel en Datatronic 5-touchscreen-aansluiting. De Efficient uitvoering is vergelijkbaar, maar heeft twee elektrische en twee mechanische kleppen aan de achterzijde, standaard airco en een lucht geveerde stoel, terwijl de Datatronic 5-terminal een optie wordt. Essential modellen schakelen over op het gebruik van een T-hendel in plaats van de Multipad, waarbij de hydraulische joystick een optie is en AutoDrive wordt vervangen door Speedmatching op de Dyna-4-transmissie. Hij heeft een hydraulische pomp van 58 liter/min en standaard twee (optioneel 4) mechanische spoelkleppen achteraan.

MF Connect telemetrie is een optie op alle MF 5S series, waarmee gebruikers hun gehele machinepark kunnen monitoren, waarbij de huidige posities van de machines, de afgelegde routes en een scala aan bedrijfsinformatie worden getoond. Datatronic 5 biedt een intuïtieve bediening en is standaard op Exclusive modellen en een optie op de andere. Dit ISOBUS-compatibele touch-screen informatiestation voor de bestuurder bewaakt alle functies van de trekker en bedient elk ISOBUS-conform werktuig. Alle elementen in de MF Technologies/Smart Farming Suite lopen via Datatronic 5. Deze omvatten MF Guide automatische besturing, evenals MF Section Control en MF Rate Control, die nu tot 36 secties en vijf producten kunnen verwerken. Een verdere vereenvoudiging is MF TaskDoc Pro die het mogelijk maakt om deze gegevens via Agrirouter over te dragen aan de bedrijfsmanagementsoftware of Next Machinery Management van de gebruiker. Als alternatief kunnen deze functies ook worden bediend op een optionele Fieldstar 5 touch-screen terminal.

Previous post Groeten uit Canada (5)
Next post Manitou reorganiseert productie
%d bloggers liken dit: