De striptill-techniek wordt alsmaar meer gebruikt in Europa. De techniek heeft een conserverende werking op de bodem, terwijl toch in een los zaaibed kan gezaaid worden. Bednar vernieuwt voor 2021 hun Strip-Master EN om nog beter op de veranderende markt in te kunnen spelen.

De Strip-Master EN werd 2 jaar geleden geïntroduceerd. Bednar maakt gebruikt van striptill-elementen van het Amerikaanse Yetter die ze monteren op een eigen chassis. Voor 2021 krijgt de Strip-Master EN hydraulische beveiliging en de mogelijkheid om de rijafstand in te stellen tussen 45 en 75 cm. De Strip-Master EN heeft een maximale werkdiepte van 25 cm en kan gebruikt worden om zowel mengmest als kunstmest te injecteren in de losgemaakte strepen. De meststoffen worden op 2 dieptes geïnjecteerd. Eventueel kan de machine ook zonder mestinbreng gebruikt worden.

De Strip-Master EN heeft een werkbreedte van 6 m, en beschikt, afhankelijk van de rij-afstand over 8 tot 12 elementen. De machine weegt 4.200 kg en vraagt een trekker van 240 tot 280 pk.

%d bloggers liken dit: