Pöttinger komt met nieuwe opklapbare rotorkopeggen

Pöttinger voegt 2 nieuwe modellen rotorkopeggen toe aan hun gamma. De Lion 403C en 503C hebben respectievelijk een werkbreedte van 4 en 5 meter. 

De nieuwe rotorkopeggen zijn voorzien voor trekkers tot 320 pk. Bij de ontwikkeling hebben de ingenieurs van Pöttinger extra aandacht besteedt aan het opklap-systeem, dit resulteert in een opklapbare rotorkopeg die opmerkelijk compact gebouwd is. Hierdoor wordt het gewicht optimaler verdeeld over de voor- en achteras en is er betere tractie in moeilijke omstandigheden. Instellen van de werkdiepte gebeurt gemakkelijk langs de zijkant van de machine. Het volstaat om een borgpen uit trekken en via een stang de juiste werkdiepte, tot op 1cm nauwkeurig, in te stellen. Voor de nieuwe rotorkopeggen is er ook een ruime keuze aan nalooprollen. Deze rollen zorgen er ook voor dat de egalisatieplaat op de juiste werkdiepte ingesteld blijft. Na het opklappen zijn de beide machines 2,55 m breed, zodat ze veilig over de weg getransporteerd kunnen worden.

De Lion rotorkopeggen kunnen los gebruikt worden voor zaaibedbereiding, maar kunnen ook uitgerust worden met de nieuwe FDD zaaibalk en fronttank.

%d bloggers liken dit: