Kuhn Sitera nu ook met elektrische doseeraandrijving

Voor 2021 voorziet Kuhn de mechanische Sitera zaaimachines van een elektrische doseeraandrijving. De zaaimachine bestaat in werkbreedtes van 3, 3,5 of 4 meter en kan uitgerust worden met 3 verschillende zaaielementen. 

De Sitera E zaaimachines, die voorzien zijn voor opbouw op de Kuhn rotorkopeggen, zijn verkrijgbaar met schaarkouters, dubbele schijfkouters of de door een parallellogram geleide Seedflex zaai-elementen. Door de elektrische aandrijving van het Helica roterende doseersysteem is de zaadaflegging nauwkeuriger en kan de zaaimachine gemakkelijker ingesteld worden. Dankzij het Helica roterende doseersysteem kunnen de Sitera E zaaimachines een grote verscheidenheid aan zaadsoorten zaaien, en dat in gedoseerde hoeveelheden van 1,5 kg tot 450 kg/ha zonder onderdelen te vervangen of te verwijderen. Bediening van de zaaimachine kan via de VT30 terminal van Kuhn of andere ISOBUS terminals.

Waar de condities het toelaten dat aan hogere snelheden gezaaid wordt, bijvoorbeeld op lichtere gronden, of voor het zaaien op velden met plantenresten kan de Kuhn Sitera E ook gekoppeld worden aan de CD 1020-schijveneg.

%d bloggers liken dit: