1 jaar Kubota Innovatiecentrum in Europa

Deze zomer vierde het Centre d’innovation Kubota Europe (Kubota Innovatiecentrum Europa, CIE) zijn eerste verjaardag. In het Innovatiecentrum worden nieuwe technologieën onderzocht die kunnen geïmplementeerd worden in zowel de werking van de Kubota als in nieuwe producten.

Begin vorig jaar kondigde Kubota Corporation de oprichting aan van innovatiecentra in Japan en Europa. Deze innovatiecentra zouden, in samenwerking met externe partners, zich toespitsen op het onderzoek geavanceerde technologieën  zoals kunstmatige inteligentie. De beide innovatiecentra hebben de oprichting van nieuwe bedrijven, producten en diensten verder versneld. Het Europese Innovatiecentrum bevindt zich in de buurt van het Europese hoofdkantoor van Kubota in Nieuw-Vennep, Nederland, en wordt geleid door de heer Peter Van Der Vlugt als Managing Director/Chief Technology Officer.

“Het is een uiterst spannende reis geweest dit eerste jaar, we begonnen echt van nul,” zegt Peter Van Der Vlugt. “Ik heb altijd al de drang gehad om te innoveren en wil nieuwe ideeën en mogelijkheden naar voren brengen. Met het Innovatiecentrum hebben we Kubota echt kunnen versnellen naar nieuwe zakelijke mogelijkheden! Dit eerste jaar is in een oogwenk voorbijgegaan, we hebben al zoveel resultaten geboekt in slechts één jaar met ons geweldige team.”

Het CIE heeft onlangs ook een satelliet kantoor geopend bij Wageningen Universiteit en Research (WUR) om samen te werken met de universiteit en start-ups in de regio. WUR is ’s werelds toonaangevende universiteit op het gebied van voedsel en voedselproductie, leefomgeving, gezondheid, levensstijl en levensonderhoud.

%d bloggers liken dit: