Nieuwe zaaicombinatie met fronttank bij Pöttinger

Pöttinger voegt een nieuwe zaaicombinatie toe aan hun Aerosem-reeks. De Aerosem FDD bestaat uit een zaaibalk met schijfkouters en verdeelkop gekoppeld aan een fronttank. De zaaibalk kan opgebouwd worden op onder meer de Lion rotorkopeggen van het merk.

De Aerosem FDD is beschikbaar in werkbreedtes van 4 en 5 meter, beide modellen zijn opklapbaar. De zaaibalk wordt op de rotoreg gemonteerd via een eenvoudig vergrendelingsmechanisme en kan op enkele minuten op- of afgebouwd worden. Door de compacte bouw komt het zwaartepunt van de zaaimachine dicht tegen de trekker te liggen voor een betere gewichtsverdeling. De verdeelkop is op de zaaibalk opgebouwd, optioneel kan deze voorzien worden van het IDS verdeelsysteem met individueel gecontroleerde zaaduitlopen. De Aerosem FDD zaaibalk is uitgerust met DualDisc dubbele schijfkouters met een rijafstand van 12,5 cm. De zaaikouters zijn op 2 lijnen gemonteerd, met een afstand van 30cm tussen de lijnen. Instellen van de kouterdruk gebeurt mechanisch, optioneel kan dit ook hydraulisch.. De zaaidiepte wordt langs de zijkant van de machine ingesteld.

Voor de Aerosem FDD ontwikkelde Pöttinger een nieuwe fronttank met een inhoud van 1.700 liter, optioneel kan dit 2.300 liter zijn. De fronttank is voorzien van een service platform voor een beter overzicht tijdens het vullen. De fronttank kan voorzien worden van een enkele of een nieuw ontwikkelde dubbele zaaddoseerunit. De nieuwe zaaddoseerunit, Single Shoot gedoopt, maakt het mogelijk om zowel zaad als kunstmest via dezelfde zaaikouter te verdelen.

De Pöttinger Aerosem FDD is beschikbaar vanaf november 2020.

One thought on “Nieuwe zaaicombinatie met fronttank bij Pöttinger

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: