Breder spuiten met Fendt Rogator

Fendt voorziet voor zowel de Rogator 300 als Rogator 600 bredere spuitbomen. Om de hoogtegeleiding nog beter te maken voor de gebruiker kunnen de sproeibomen met extra sensoren uitgerust worden.

In 2017 introduceerde Fendt de Rogator veldspuiten in hun kleur. Sinds die introductie werd er hard verder gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de machines, in de Fendt fabriek van Hohenmölsen. Bij die verdere ontwikkeling werd onder meer gekeken naar bredere spuitbomen. Voortaan kan de getrokken Rogator 300 uitgerust worden met een spuitboom van 32 meter. Deels ingeklapt kan nog steeds gewerkt worden met een spuitbreedte van 24 meter. De zelfrijdende Rogator 600 krijgt een 39 meter brede spuitboom, 3 meter extra dan de voorheen verkrijgbare 36 meter werkbreedte.

Voor een optimale hoogtegeleiding kan het OptiSonic systeem op zowel de Rogator 300 als 600 optioneel voorzien worden van 6 sensoren. De 2 extra sensoren zorgen voor een goede bodemvolging, ook wanneer de spuitboom deels dichtgeklapt is.

%d bloggers liken dit: