AgXtend komt met elektrische onkruidbestrijding in fruitaanplantingen

AgXtend, dochteronderneming van CNH Industrial, ontwikkelde een smallere Xpower unit voor elektrische onkruidbestrijding. De XPower XPS combineert vaste en beweegbare applicatoren om onder de fruitaanplanting onkruid te kunnen bestrijden.

AgXtend toonde de eerste XPower machine in 2018. Het machine zet het mechanisch vermogen van een trekker om in elektriciteit die via applicatoren onkruid elektrocuteert. De werking op de planten is vergelijkbaar met een systemisch herbicide zoals glyfosaat. Na een eerste type met een volleveldswerking ontwikkelde de fabrikant nu ook een machine die de stroken tussen en onder rijen fruitbomen of wijnranken kan onkruidvrij maken. De werkbreedte bedraagt 55 cm aan beide zijden, waarvan 25 cm vast en 30 cm op beweegbare armen. De afstand tussen de rijen in de aanplanting bedraagt 1,8 tot 3 meter. De AgXtend Xpower XPS wordt op een Hexagon 729 hydraulisch chassis van Clemens gemonteerd.

%d bloggers liken dit: