Pöttinger komt met smallere versie van Novacat Cross Flow

Pöttinger lanceerde het Cross Flow systeem, waarbij gemaaid gewas samengebracht wordt op een zwad door middel van een vijzel, eerder al op de Novacat A10 vlindermaaier en de Novacat 352. Voor het ruwvoederseizoen 2020 brengt de fabrikant nu ook een smallere, economischere versie uit. 

De Novacat 302 Cross Flow heeft een werkbreedte van 3 meter en vraagt slechts 100 pk trekkervermogen. De Cross Flow vijzel zit in een gesloten huis, zodat het vers gemaaide gewas zonder vervuiling direct zijdelings afgelegd wordt. Wanneer zij-afleg niet nodig is kan de achterflap van de behuizing hydraulisch geopend worden. Bij het maaien langs perceelsgrenzen of sloten kan het gewas ver van de rand afgelegd worden, zodat er geen verlies is. In combinatie met een frontmaaier van 3 meter kan 6 meter gewas in 1 zwad gelegd worden, een smalle 2-rotor hark volstaat dan om al het gewas te harken. Door de gesloten vijzel behuizing kunnen ook gewassen met veel blad gemaaid worden zonder verlies.

%d bloggers liken dit: