Joskin Tornado krijgt updates

Het eenvoudige concept van de Joskin Tornado3 maakt de stalmeststrooier een echt succes. De fabrikant gaf de machine enkele updates voor 2020.

De Tornado3 is een stalmeststrooier met verlaagde smalle laadbak en wielen met een grote diameter. Naargelang het model en met een bakhoogte van 1 130 tot 1 570 mm kan de stalmeststrooier een inhoud hebben van 8,6 tot 25,8 m³. De gevouwen bak is volledig herzien om voor een betere doorstroom van het materiaal naar de strooiwalsen te zorgen. Naast de originele strooi inrichting met verticale strooiwalsen bestaat de Tornado3 ook al 2 jaar als “Horizon” uitvoering. De 3 modellen met horizontale strooiwalsen werden ook geüpgraded. Hun strooischijven hebben nu hetzelfde design als de strooischijven op de Ferti-SPACE2. Met een diameter van 1 040 mm zorgen deze nieuwe schijven voor een verbeterde verdeling van het materiaal bij hogere strooibreedtes en voor een betere verkruimeling. De Tornado3 uitvoering met een bakhoogte van 1,37 m is nu gestandaardiseerd om eenvoudig van strooi-inrichting te kunnen veranderen, waarbij de gebruiker keuze heeft tussen verticale of horizontale uitvoering.

De bladgeveerde dissel van de stalmeststrooier werd vervangen door een hydropneumatische dissel met gesloten circuit. Hiermee worden schokken beter opgevangen en gecompenseerd. De stalmeststrooier krijgt een comfortabelere loop en kan nauwkeuriger stalmest verspreiden, zelfs op oneven terrein. De 60×40 mm bodemlatten zijn vervangen door 80×40 mm latten en ook de overbrengingsas werd verzwaard waardoor het toerental van de strooiwalsen kan verhoogd worden.

%d bloggers liken dit: