Monosem trekt hun ervaring in precisie zaaien door naar granen en ontwikkelde daarvoor een speciale versie van de Monoshox NG Plus. Door de granen met uiterste precisie te gaan zaaien kan bespaard worden op zaad en pesticides.

De aangepaste Monoshox NG Plus (M of 4 uitvoering) heeft smallere zaadtanks en zaaiunits waardoor op 25 cm rijafstand kan gezaaid worden. Een aangepaste zaaischijf zorgt voor een correcte zaaiafstand in de rij. Door gebruik te maken van precisiezaai met een continue zaaidiepte wordt de opkomst geoptimaliseerd en krijgt elk plantje de ruimte om te ontwikkelen. Hierdoor kan de zaaihoeveelheid per vierkante meter beperkt worden voor een vergelijkbare opbrengst. Ook neemt de ziektedruk af en is er ruimte voor mechanische onkruidbestrijding.
Door 1 of meer zaaielementen uit te schakelen kan ook op 50 of 75 cm gezaaid worden.

Aangepaste schoffelmachine
Om tussen de rijen graag te kunnen schoffelen paste Monosem het schoffelelement van de Multicrop schoffelmachine aan. Het nieuwe element heeft een smaller wiel van 380×65 mm. Er kunnen 3 verschillende werktuigen gemonteerd worden. De plaatsing van de werktuigen, dicht bij het tastwiel, zorgt voor een verhoogde precisie en betere grondvolging bij het schoffelen. Behalve de werktuigen voor onkruidbestrijding kunnen de elementen nog voorzien worden van aanvullende uitrusting zoals draaiende vingerwieders, een volgeg, aanaardschijven,…

 

%d bloggers liken dit: