Agco breidt uit in Beauvais

Agco, de moederfirma achter merken als Fendt, Massey Ferguson en Valtra, breidt hun site in Beauvais (Frankrijk) uit. De uitbreiding is goed voor 200 nieuwe jobs. Agco investeert 40 miljoen euro in de nieuwe site.

In september 2018 opende Beauvais 3, de meest recente uitbreiding van de Agco inplanting. Bij deze opening beloofde Martin Richenhagen, CEO van Agco, verdere uitbreidingen en investeringen. “We zijn verheugd om onze belofte, die we een jaar geleden maakten op het openingsevenement van het Beauvais 3 Logistic Center, na te komen en nu de overname van de ex-Froneri Site aan te kunnen kondigen. De overname van de site, ingegaan op 19 september 2019, zorgt er voor dat we onze aanwezigheid in Beauvais kunnen verstevigen,” zegt Richenhagen.

De uitbreiding maakt integratie van nieuwe activiteiten op de site mogelijk. Enkele van die nieuwe activiteiten zijn een “Tractor customisation workshop”, waar tractoren volgens klantenwens kunnen gebouwd of aangepast worden, bijkomende productiefaciliteiten voor beperkte series waarbij onder meer gebruik gemaakt zal worden van 3D printing, een hydraulica werkplaats en een revisiewerkplaats voor versnellingsbakken.

De ex-Froneri site is 15,7 ha groot, waarvan 4,5 ha overdekt is. De totale oppervlakte van de Agco inplanting in Beauvais bedraagt 54 ha, er werken 2.500 mensen. De afgelopen 8 jaar investeerde Agco meer dan 250 miljoen euro in de site.

%d bloggers liken dit: