Valtra gaat smal met de F-serie

Valtra breidt hun gamma uit met de smalspoor F-serie. De nieuwe lijn fruit- en tuinbouwtrekkers bestaat uit vier modellen met een vermogen van 75 t/m 105 pk.

Het basismodel van de F-serie is ca. 1,5 meter breed, het smalle model maar 1,3 meter. Tot de standaard uitrusting behoort o.a. een cabine met verwarming en airco en het bredere model is ook verkrijgbaar met open cabine en rolbeugel (ROPS). De hoogte van het model met open cabine zonder gebruik van de rolbeugel is maar 1,4 meter, waardoor hij zeer geschikt is voor werken in serres.

De F-serie is naar keuze uitgerust met een mechanische 24V-24R versnellingsbak of een 24V-12R powershift transmissie. De veelzijdige hydrauliek produceert een oliestroom van 68 of bijna 100 l/min, afhankelijk van het model. De aftakas heeft twee toerental instellingen: 540+540E of 540+1000 en een rijsnelheidafhankelijke optie. De FPT F34 viercilinder motor met een inhoud van 3,4 liter voldoet aan de Stage III B emissievoorschriften voor smalspoortrekkers.

%d bloggers liken dit: