Pöttinger volgt de bodem met een glijbalk

Op nat grasland of bodems met minder draagkracht kunnen de tastwielen van een hark toch nog wegzakken, met bezoedeld voer tot gevolg. Pöttinger introduceert daarom op de TOP 842C hark de Flowtast glijbalk. 

De Flowtast glijbalk is een duurzame kunstoffen balk die net achter de harktanden de bodem volgt over quasi het gehele werkgebied van de hark. Hierdoor is er niet alleen in de rijrichting van de machine een goede bodemvolging, maar ook bij zijdelingse bewegingen van de hark.  Dankzij de ophanging van de Flowtast kan er tot 10% sneller geharkt worden zonder vervuiling van het gras. De hark is ook minder onderhevig aan trillingen wat zorgt voor minder slijtage en een langere levensduur van de machine. Behalve op vochtig grasland of minder draagkrachtige bodems is de Pöttinger Flowtast ook in het voordeel wanneer er diepe bandensporen zoals spuitsporen zijn of wanneer er wildschade is aan het terrein.

%d bloggers liken dit: