Meer PK’s bestellen wanneer ze nodig zijn

Soms kom je als loonwerker in situaties terecht waarbij wat extra vermogen welkom is. Krone ontwikkelde hiervoor een innovatieve oplossing, “XtraPower” gedoopt. 

Via het online Krone Shop-systeem kan je als loonwerker 50 of 100 pk extra bestellen voor de situaties waar je ze kan gebruiken. Het extra vermogen wordt onmiddellijk na aankoop online vrijgegeven op de aangemelde machine, waarna de chauffeur dit op elk gewenst moment kan activeren. Een bijkomend voordeel is dat de chauffeur XtraPower alleen hoeft in te schakelen op de momenten dat het echt noodzakelijk is. Wanneer de oogstomstandigheden gunstig zijn en het extra vermogen niet nodig is, kan de chauffeur direct op de bedieningsterminal de optie “pauzeren” waarna de hakselaar automatisch terugschakelt naar het oorspronkelijke motorvermogen.

Krone biedt XtraPower aan voor alle BiG X 680 hakselaars, die volgens de standaarduitvoering over 687 PK beschikken. Met de optie XtraPower-50 wordt het vermogen van de V8-motor verhoogd naar 730 pk, met het XtraPower-100 pack ontwikkelt de motor 775 pk. Er kan gekozen worden voor 10 tot 250 draaiuren extra vermogen. XtraPower wordt alleen in het veld gebruikt. Uiteraard kunnen de reeds beschikbare assistentiesystemen ECO-Power, Constant Power en PowerSplit gecombineerd gebruikt worden met XtraPower.

 

Afbeeldingen: Kevin Coolkens

%d bloggers liken dit: