Agritechnica opnieuw een succes

Gisteren sloot Agritechnica 2019 de deuren. Met meer dan 450.000 bezoekers van over de hele wereld kan de organisatie opnieuw van een succes spreken.

2.820 bedrijven uit 53 landen, 450.000 bezoekers, waarvan 130.000 buitenlandse bezoekers uit 152 verschillende landen, het zijn heel mooie cijfers voor een landbouwbeurs. Agritechnica mag zich dan ook gerust de nummer 1 der landbouwbeurzen wereldwijd noemen.

“Het hoofdthema van de beurs, ‘Globale landbouw – Lokale verantwoordelijkheid’ was gericht op de uitdagingen waarmee de huidige landbouwsector geconfronteerd wordt, zoals het verhogen van de productiviteit en de bescherming van het klimaat, milieu en grondstoffen wereldwijd. De exposanten presenteerden innovatieve oplossingen voor toekomstige vragen van de sector en de samenleving. Agritechnica 2019 toonde implementatiestrategieën voor de lokale uitdagingen van de agrarische regio’s in de wereld. Nieuwe methoden, gedreven door digitalisering, automatisering en robotica, zijn hier de grootste trendsetters”, verduidelijkt Dr. Reinhard Grandke, CEO van de DLG.

De “International Farmers ‘Day” kende een succesvolle première op Agritechnica 2019. Dit jaar lag de focus op Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, twee belangrijke landen binnen de EU op gebied van landbouw. Het op maat gemaakte informatie- en discussieprogramma trok meer dan 11.000 bezoekers uit deze landen.

Ondanks wisselende condities aan de basis was de stemming in de industrie optimistisch. Dit wordt ook weerspiegeld in het hoge basisinvesteringsvertrouwen. Zoals blijkt uit de bezoekersenquête, is tweederde van de ondervraagde boeren, loonbedrijven en machineringen van plan om in de komende twee jaar te investeren.

Het beursjaar 2019 wordt voor de Belgen traditiegetrouw afgesloten met Agribex in Brussel.
Agritechnica 2021 vindt plaats van 14 tot 20 november 2021, in Hannover.

%d bloggers liken dit: