Zilveren Aar voor Kuhn VB 7190 i-Dense

Kuhn brengt een nieuwe rondebalenpers op de markt voor loonwerkers en grote melkveebedrijven. De Kuhn VB 7190 heeft een variabele perskamer en perst met een extreem hoge dichtheid. De pers wordt op Agribex bekroont met een Zilveren Aar.

De Kuhn VB 7190 produceert balen droog stro met een dichtheid tot 140 kg/m3 en kan bij verschillende soorten gewas een capaciteit halen tot 30 t/u. De VB 7190 is uitgerust met het nieuwe gepatenteerde systeem i-DENSE van Kuhn. Dit systeem meet met ingebouwde vochtsensoren continu de vochtigheid van het te persen product en past automatisch de persdruk aan naargelang de waardes van de sensoren. Zo wordt steeds de optimale persdruk bereikt, en dit zonder tussenkomst van de chauffeur. Alle gegevens, ook de vochtigheidsgraad, zijn zichtbaar op de ISOBUS-terminal. De riemen van de pers worden door dubbel spanarmen op spanning gehouden voor een hoge baaldichtheid en optimale vorm van de perskamer.  Nieuwe netrollen zijn van beide kanten in de nettenbinder te schuiven. De rollen worden door middel van nieuwe gepatenteerde geleidingssteunen eenvoudig naar het bindmechanisme geschoven zonder dat de chauffeur de zware rollen moet optillen. Het systeem voor het openen/sluiten van de deur is het snelste op de markt. Het openen, uitwerpen van de baal en sluiten duurt alles bij elkaar slechts 4 seconden. De Kuhn VB7190 i-Dense maakt balen met een maximale diameter van 1,85 meter.

 

%d bloggers liken dit: