Methaantrekker van New Holland in productie

New Holland werkt al jaren aan een trekker op methaan. Verschillende concepten werden ter gelegenheid van beurzen, maar ook met de World Expo in Milaan, aan het publiek getoond. Op Agritechnica toonde de fabrikant eindelijk het productiemodel, de T6 Methane Power-tractor. 

Voor de methaan-trekker ontwikkelde FPT Industrial een geheel nieuwe NEF 6,7-liter motor. Voor deze ontwikkeling kon de fabrikant terugvallen op ruim 20 jaar ervaring met verbrandingsmotoren op gas en de fabricage van meer dan 50.000 aardgasmotoren.  De T6 Methane Power levert dezelfde prestaties als zijn diesel equivalent – hetzelfde vermogen van 180 pk, koppel van 740 Nm en duurzaamheid met 30% lagere bedrijfskosten. Deze uitstekende prestaties worden geleverd in een uitzonderlijk milieuvriendelijk pakket: onder echte veldomstandigheden produceert de T6 Methane Power-tractor 99% minder roetdeeltjes dan een equivalente diesel, en bovendien reduceert hij de CO2-uitstoot met minimaal 10% en de totale uitstoot met 80%.

De gastanks op de T6 Methane Power zijn op dezelfde plaats aangebracht als de dieseltanks op het standaard T6-model. Hierdoor blijft het zicht vanuit de cabine behouden en is er probleemloze toegang tot de cabine. De brandstofopslag onder de cabine is geoptimaliseerd, waardoor de bandenmaat en spoorbreedte-instellingen van de andere trekkers in de T6-reeks kunnen worden gegarandeerd. Extra opties zoals centraal gemonteerde regelventielen zijn ook nog steeds beschikbaar.  Wanneer er langere werkuren gepresteerd moeten worden is een ‘Range Extender’ als optie leverbaar. Deze kan op de fronthef of de gewichtendrager worden gemonteerd, of op de achterhef voor werkzaamheden met de lader. De tractor is ook voorzien van gasaansluitpunten aan de voor- en achterkant, waardoor extra brandstofopslagtanks op aanhangwagens en werktuigen kunnen worden gemonteerd.

%d bloggers liken dit: