Strautmann Aperion keert terug in het programma

Tijdens Agritechnica 2015 lanceerde Strautmann de Aperion rolbandwagen. De multi-inzetbare wagen verdween door problemen in 2021 achter uit het programma van de fabrikant. Dankzij nieuwe leveranciers kan Strautmann de wagen nu opnieuw aanbieden.

De Strautmann Aperion is een rolbandwagen met veel inzetmogelijkheden. Dankzij de stuurbare tapijtbodem kunnen niet alleen losse producten zoals granen, aardappelen of gehakselde materialen getransporteerd worden, maar kan de wagen ook bijvoorbeeld bigbags en paletten laden. De transportband wordt in het chassis ondersteund door minstens 25 rollen (afhankelijk van de uitvoering) en loopt over een met rubber beklede rol achteraan en een retourrol vooraan. De retourrol fungeert ook als automatische spanner, een roterende borstel voorkomt
dat materiaal aan de transportband blijft kleven. De transportband bestaat uit 10 mm dikke rubberen en versterkte niet-rekbare stof die weerstaat aan de zwaarste ladingen.

Na de introductie van de Aperion tijdens Agritechnica 2015 werd de wagen een geliefd transportvoertuig voor veel akkerbouwers en loonwerkers. De productie van de Aperion moest worden stop gezet omdat bepaalde leveranciers in september 2021 in gebreke bleven. Intussen heeft de Duitse fabrikant andere leveranciers kunnen selecteren en is de productie van de wagen terug opgestart. De nieuwe Aperions zullen kunnen geleverd worden voor het oogstseizoen 2024.

%d bloggers liken dit: