Nieuw topmodel voor Krone Vendro schudderreeks

Krone voegt een nieuw model toe aan hun Vendro schudderserie. De Vendro C 1340 heeft 12 elementen en een werkbreedte van 13,4 meter. Dankzij het OptiTurn concept kan ook in smalle oogsttijdvensters kwalitatief hoogwaardig voer worden geproduceerd.

De Krone Vendro C 1340 is het nieuwe topmodel in de Vendro serie. De schudder vervangt het jarenlang beproefde succesmodel KTW 1300. Met 12 elementen van 1,5 meter breedte kent de machine een totale werkbreedte van 13,4 meter. Standaard is de Vendro C 1340 met keerdissel en trekoog (40 mm) voor boven- en onderaanhanging of als optie met K80 kogel­koppeling of trekstang uitgerust. Bij de Vendro C 1340 Plus is een tweepunts ophanging met trekveer standaard aanwezig. Deze biedt het voordeel dat bij het in de kopakkerstand gaan  via de veer een lastcompensatie plaatsvindt, waardoor men zelfs met kleinere, lichte trekkers in elke situatie veilig onderweg is.

De Krone Vendro C 1340 is, net als de andere modellen in de Vendro serie, uitgerust met het OptiTurn concept.  De combinatie van de driedimensionaal gebogen OptiTurn-tanden en de tastwielen die stekend zijn gemonteerd zodat ze dicht tegen de werkzone van de tanden aanlopen zorgen voor vlotte opname van het gewas en een optimale bodemvolging. Afhankelijk van de inzet van de machine kan de schudhoek in vier stappen in een bereik van 13 tot 19° variabel worden ingesteld: een steile schudhoek dient voor een intensieve kneuzing resp. schudden van het maaigoed, een vlakke instelling ontziet het gewas bij het keren.

De werkhoogte kan eenvoudig via een spindel centraal ingesteld worden. Optioneel kan dit ook hydraulisch vanuit de cabine. Op aanvraag kan de machine met een in de rijrichting rechts gemonteerd en via een bedieningskastje hydraulisch opklapbaar randstrooidoek worden uitgerust. Dit voorkomt dat het oogstgoed over de perceelrand heen wordt gestrooid en er randstrooi­verliezen ontstaan. Voor de aandrijving gaat Krone bij alle schudders voor de beproefde, volledig mechanische aandrijfstreng. Deze bestaat uit de hoofdaandrijving met geïntegreerde vrijloop, die in combinatie met de aandrijfassen, de onderhoudsvrije OctoLink vinger­koppelingen en de hermetisch gesloten rotoraandrijvingen voor een maximale capaciteit bij een laag brandstofverbruik en minimaal onderhoud zorgt.

Een absolute highlight van de Vendro C 1340 is de op aanvraag verkrijgbare hydraulische ontlasting van de transportas – bij de Plus-variant is deze zelfs standaard aanwezig. Deze heeft zijn nut allang bewezen bij zijn broertje, de Vendro C 1120 en zijn voorganger de KTW 1300, en werkt als volgt: tijdens het werk loopt de transportas zeer dicht bij het werkgebied van de tanden op de grond mee en geleidt deze daardoor optimaal over elke bodemcontour. Om in zeer nauwe bochten schade aan de graszode te voorkomen, kan de transportas worden ontlast. Hierbij wordt het op de as rustende gewicht door een speciaal hydraulisch systeem gereduceerd. Het positieve effect: de graszode blijft intact, het bodemcontact en daarmee de functie als voorste tastwiel blijft behouden. Hierdoor blijft de voerkwaliteit ook bij volgende sneden behouden.

YouTube player
%d bloggers liken dit: