Boerinnenkalender: Lotte (juni)

Wie is de regen intussen ook meer dan beu? Ik in alle geval wel! Lotte is deze maand het zonnetje op de boerinnenkalender.

Dag iedereen, ik ben Lotte Van Looveren, ik ben 22 jaar oud en woon in Kalmthout, een gemeente in de mooie Noorderkempen in de provincie Antwerpen. Ik ben niet van boerenafkomst, thuis hebben wij geen land- of tuinbouwbedrijf. Maar je kan me vaak terug vinden tussen de koeien en kalfjes van omliggende boeren in de streek. In 2023 heb ik een jaar bij Werkers Agro Bedrijfshulp gewerkt, waar ik veel heb geleerd. Naast mijn job in de stal sta ik ook in het onderwijs als leerkracht. Hier ben ik mee verantwoordelijk om de land- en tuinbouw kennis over te brengen aan de leerlingen in de eerste graad.

HCTRS: Waarom sta je op de boerinnenkalender?
Hoewel ikzelf geen boerendochter ben, sta ik toch op de Boerinnenkalender. Zo kan ik laten zien dat je zelf niet perse van boerenafkomst moet komen om hier een grote interesse in te delen. Ook niet-boerendochters kunnen een grote passie hebben voor de boerenstiel.

HCTRS: Wat is je favoriete trekker?
Ik heb geen favoriete trekker. ;)) Zolang het maar rijdt en af en toe een mooi fluitend geluidje achterlaat…

HCTRS: Wat is je favoriete werk op de boerderij?
Ik hou van afwisseling. Van het melken en voederen van de koeien tot het ‘blootspaaien’ van de kuilen. Alles heeft zo z’n charme.

HCTRS:  Wat wil je aan andere (jonge) boerinnen nog meegeven?
Ook vrouwen die niet in de boerensector zijn opgegroeid kunnen hard werken en een grote liefde delen voor de sector. Vaak leer je dan ook uit een breder perspectief kijken naar de boerenstiel. Je leert van alle boeren iets en zo ontdek je de kneepjes van het vak…

%d bloggers liken dit: