Strautmann silagewagens op grote voet

Voor het oogstseizoen 2024 voorziet Strautmann optioneel grotere banden voor de Giga-Trailer silagewagens. Om het lossen op de kuil sneller te laten gaan werd ook de bak van de wagens hertekend. 

Voor een betere bescherming van de bodem en een lagere rolweerstand biedt Strautmann nu aan om alle Giga-Trailer modellen uit te rusten met 30,5″ banden, waarvan de maximale maat 800/45R30,5 is. De twee grootste modellen, de Giga-Trailer 460 en 540, zijn standaard uitgerust met een hydraulisch onderstel en een wielbasis van 1 820 mm, met 30,5″ banden als optie. De kleinere Giga-Trailer 400 kan ook uitgerust worden met deze grote wielen, maar daarvoor moet de wagen voorzien worden van een optioneel, steviger onderstel met een langere wielbasis van 1 820 mm en een hogere asbelasting van 19,2 t in totaal. In combinatie met een belasting van 3 ton op de dissel kan de Giga-Trailer 400 zo een maximaal toegestaan totaalgewicht van 22,2 t bereiken. Alle Giga-Trailer modellen kunnen op verzoek worden uitgerust met VF banden. De grotere (VF) banden beschermen de zode tijdens het hakselen van gras, en voorkomen bodemverdichting tijdens het maisseizoen.

Ook de laadbak werd door de ingenieurs van Strautmann onder handen genomen. Deze krijgt nu conische zijwanden, zodat de laadruimte naar achteren toe 50 mm breder is. Hierdoor komt het geladen materiaal los van de zijwanden zodra de bodemketting in beweging komt, waardoor het lossen sneller en gemakkelijker gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: