Steyr krijgt Red Dot Award voor nieuwe Plus serie

Steyr werd onlangs bekroond met een Red Dot Design Award voor de nieuwe Plus reeks. Deze trekkerreeks maakte zijn debuut op Agritechnica 2023 en introduceert een volledig nieuwe stijl in de Steyr-tractorreeks.

Tegen inzendingen van bedrijven en ontwerpstudio’s van over de hele wereld werd de Steyr Plus door een internationale jury van deskundigen uit de ontwerpindustrie geselecteerd als categoriewinnaar voor zijn innovatieve ontwerp. Het Red Dot Winner Label wordt aan het Steyr-ontwerpteam overhandigd tijdens de Red Dot Award Ceremony op 24 juni in het Red Dot Museum in Essen, Duitsland. De prijs omvat ook een exclusieve presentatie op de Red Dot website  en in het Red Dot Design Yearbook, een vierdelige publicatie die een volledig overzicht geeft van trends in de designindustrie. Het ontwerp van de Plus tractor zal ook te zien zijn op de komende Red Dot Design tentoonstellingen in Essen en elders. Met vijf nieuwe viercilindertractoren combineert Steyr Plus een innovatieve vormgeving en technologie met een lang gerespecteerde naam die Steyr-liefhebbers overal herkennen. De categorie 80-120 pk is het grootste verkoopsegment in Europa, en de Plus-serie werd zo ontworpen dat ze opvalt in een overvolle markt. De styling is ook ontworpen om de productkwaliteit te ondersteunen die klanten van Steyr verwachten, en biedt praktische voordelen – geïntegreerde weg-/werklichten verminderen de vermoeidheid van de bestuurder en helpen om veiliger te werken. De vormgeving van de Plus komt ook overeen met de technologie in de tractoren, waardoor dit vermogensniveau een volledige reeks precisielandbouwtechnologieën biedt, waaronder S-Guide stuurautomatisering en S Fleet telematica, die de werklast van de klant verlichten via automatisering.

“Het is erg prettig om te zien dat het belang van tractorontwerp op deze manier wordt erkend,” zegt David Wilkie, hoofdontwerper bij CNH Industrial.
“Steyr staat synoniem voor hoogkwalitatieve, hoogtechnologische tractoren, en deze onderscheiding erkent het belang van styling om die eigenschappen aan te vullen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: