Nieuwe Serie 5 Keyline van Deutz-Fahr combineert eenvoud met functionaliteit

Deutz-Fahr lanceert met de Serie 5 Keyline vier modellen in het middensegment met vermogens van 75 tot 106 pk. De trekkers combineren eenvoud met functionaliteit, en zijn zowel inzetbaar op het erf in de (melk)veehouderij als op akkerbouwbedrijven voor lichtere werkzaamheden. 

De 4 modellen in de nieuwe 5 Keyline reeks van Deutz-Fahr hebben allen een FARMotion 45 viercilinder motor onder de motorkap. De brandstoftank heeft een inhoud van 145 liter voor een ruime actieradius en lange werkdagen. De motor is gekoppeld aan een beproefde transmissie met 5 versnellingen die 20+20 of 40+40 versnellingen biedt. Zelfs de basisvariant heeft een kruiptransmissie voor snelheden beneden 250 m/u. Voor optimaal comfort en de hoogste productiviteit kan de hydraulische omkeerinrichting onder belasting (PowerShuttle) en een 2-traps Powershift worden toegevoegd. Dankzij Stop&Go en Sense Clutch met 5 intensiteitsinstellingen is de PowerShuttle ideaal voor werk met de frontlader. Met de Comfort Clutch kan de bestuurder schakelen zonder het koppelingspedaal in te hoeven trappen. Daarnaast is het mogelijk met de 2-traps Powershift twee versnellingen te schakelen zonder onderbreking van het koppel, en kan 40 km/u worden gereden bij een laag motortoerental.

Het hydraulisch systeem van de 5 Keyline serie is hertekend voor een verhoogde efficiëntie. Er zijn twee of drie dubbelwerkende regelkleppen aan de achterkant leverbaar. Vanuit de farbiek kan een fronlader ready kit geïnstalleerd worden. Voor de frontlader worden dan twee mid-mount regelkleppen toegevoegd. Naast de hoofdpomp is er een speciale stuurpomp geïnstalleerd om altijd moeiteloos te kunnen sturen. De nieuwe Keyline 5-modellen zijn ook verkrijgbaar met EasyLift, waarmee de hefinrichting achter met zijn maximumcapaciteit van 4525 kg met één druk op de knop omhoog en omlaag kan worden gebracht.

De nieuwe cabine met 4 stijlen is voorzien van cabinevering door middel van Hydro Silent-blocks. In de cabine is alles aanwezig voor comfortabele, lange werkdagen, zoals airconditioning en radio. Het comfort kan verder worden verhoogd met een comfortabele luchtgeveerde stoel en een verlichtingspakket met 10 werklampen. Alle Keyline 5-modellen zijn uitgerust met remsysteem op alle vier de wielen en meervoudige natte remschijven, voor meer veiligheid tijdens transport en in het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: