Belgische Boerinnenkalender haalt recordbedrag bij elkaar

Enkele dames uit de landbouwsector brachten de voorbije jaren een eigen boerinnenkalender uit. Met de 4de editie werd een recordbedrag van meer dan €20.000 bij elkaar gebracht. De opbrengst van de verkoop van de kalender wordt geschonken aan Boeren op een Kruispunt om hun werking te ondersteunen. De kalender van 2024 was evenwel de laatste.

Van de laatste editie van de Belgische Boerinnenkalender werden maar liefst 3000 kalenders verkocht. De organisatie kon gisteren dan ook een mooie cheque overhandigen aan de vzw Boeren op een Kruispunt. “€20.301 is het precieze bedrag dat we dit jaar met de kalender bij elkaar haalden”, vertelt een fiere Febe Windels. “Onze landbouwsector is actueler dan ooit op dit moment. Om het imago wat op te krikken hebben wij gedurende 4 jaar een boerinnenkalender gemaakt. De kalender is echt vanuit de sector, voor de sector. Elke (jonge)dame die onze kalender siert komt uit de landbouwwereld. We hadden geen vereisten qua looks of vormen, we wouden wel passie voor de stiel. Tot onze grootste verbazing kunnen wij spreken van een echt succes. Met de opbrengsten van de voorbije jaren samen verzamelden we net geen €50.000. Met dit bedrag steunden we in het eerste jaar Think Pink, nadien ging de opbrengst naar Boeren op een Kruispunt. Onze landbouwers zitten in woelig water. Als zij dan hulp kunnen krijgen van een organisatie als Boeren op een Kruispunt die gratis en kwalitatief advies en begeleiding kan bieden, dan hebben wij daar graag ons steentje aan bijgedragen.”

“Dergelijke prachtige initiatieven zorgen er voor dat we in het kader van onze begeleidingen bv. wat meer sessies bij de psychologen, een bepaalde vorming, of bv een boerencafé kunnen organiseren. Het komt onze Vlaamse land- en tuinbouwers met noden alleen maar ten goede. Een dikke merci voor zoveel inzet”, zegt Els Verté (directeur vzw Boeren op een Kruispunt) nog.

Met Hectares mochten we de foto’s van de laatste editie van deze kalender maken. We zijn fier dat wij ons (kleine) steentje konden bijdragen aan dit succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: