Amazone Teres nu ook met handmatige werkbreedteverstelling

In 2022 introduceerde Amazone de Teres als nieuwe gedragen ploeg alleen met een variabele werkbreedteverstelling. Voortaan is de ploeg ook verkrijgbaar met manuele werkbreedteverstelling. De ploeg bestaat in uitvoeringen met 4, 5 of 6 scharen en is geschikt voor trekkers tot 300 pk.

Voor landbouwers of loonwerkers die de werkbreedte van hun ploeg tijdens het werk niet willen (kunnen) aanpassen biedt Amazone nu ook een manuele versie van de Teres ploeg aan. De werkbreedte kan worden ingesteld op 35, 40, 45 of 50 cm per rister. De Teres 300 en 300 S zijn standaard uitgerust met een handmatige werkbreedteverstelling en optioneel met een hydraulische aanpassing van de eerste voor. Zo kan de werkbreedte van het eerste rister makkelijk vanaf de tractorstoel worden ingesteld en wanneer nodig bij bodemveranderingen of op hellend terrein worden aangepast. De ploeg is voorzien van een parallellogram constructie in het instelcentrum. Daardoor hoeft het trekpunt bij het instellen van de eerste voor niet opnieuw te worden aangepast.

De Teres heeft een stabiele framekoker van 150 x 150 x 8,8 mm. De hol vormgegeven grote wentelas met een diameter van 130 mm biedt ruimte aan twee even ruim bemeten lagers. Verder beschikt de Teres over de ProtectShaft-aankoppelas met geïntegreerde kogel. De scharnierlagers werken dempend en beschermen de ploeg op de kopakker en bij het rijden op de weg. Er zijn twee varianten van de Teres wat betreft overbelastingsbeveiliging. Er is een breekboutbeveiliging met een uitbreekkracht van 4.400 kg of een hydraulische overbelastingsbeveiliging intensievere werkomstandigheden met veel stenen verkrijgbaar. De werkdiepte wordt ofwel handmatig of hydraulisch ingesteld met het steunwiel. Hiervoor biedt Amazone voor de nieuwe Teres-producttypen zowel pendel- en gecombineerde steunwielen aan de zijkant als een pendelsteunwiel achter.

Voor uiteenlopende toepassingsomstandigheden zijn verschillende risters, voorscharen en schijfkouters verkrijgbaar.

YouTube player

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: