Pöttinger introduceert nieuwe generatie Vitasem mechanische zaamachines

Pöttinger vernieuwt voor komende seizoen hun Vitasem mechanische zaaimachines. Eén van de grote vernieuwingen is de grotere zaadtank. Naast de mechanische aandrijving kan optioneel ook gekozen worden voor een elektrische aandrijving.

De Pöttinger Vitasem zaaimachines zijn verkrijgbaar in werkbreedtes tussen 2,5 en 4 meter. Om in 1 werkgang grond klaar te leggen en te zaaien kunnen de machines gekoppeld worden aan verschillende grondbewerkingsmachines zoals de Lion rotorkopeg of Fox zaaibedbereider of schijveneg. Om optimaal aanpasbaar te zijn aan de verschillende grondsoorten en klimatologische omstandigheden voorziet de fabrikant tal van opties. De aandrijving van de zaadas verloopt standaard mechanisch, optioneel kan deze ook elektrisch worden aangedreven. De belangrijkste focus van de facelift lag op het verbeteren van de capaciteit en het gebruiksgemak. De tanks van de nieuwe generatie Vitasem zaaimachines zijn tot 25 procent groter. Dit is vooral een voordeel voor zaad met grote korrels en zaad met weinig gewicht per volume-eenheid. Zo worden de vulintervallen vergroot en de capaciteit van de machines opmerkelijk verhoogd.

De brede opening van de zaadtank is zo gedimensioneerd dat de machine gemakkelijk kan worden gevuld met grote zakken of een voorlader. Een brede steun voor zakken maakt het gemakkelijker om met de hand te vullen. Het brede platform zorgt voor een ergonomische en veilige werkomgeving. Verlichting in de vultrechter is beschikbaar in combinatie met schijnwerpers op de machine om het vullen ’s nachts gemakkelijker en vooral veiliger te maken. Het verbeterde kalibratieproces stelt een nieuwe norm in bedieningsgemak. Een perfecte verdeling over de volledige werkbreedte is gegarandeerd omdat de opvangbakken vanaf de zijkant kunnen worden bekeken om eventuele kalibratiefouten onmiddellijk op te sporen. Pöttinger heeft de tweedelige opvangbakken zo ontworpen dat ze aan de zijkant uitgetrokken kunnen worden. Alle instellingen en het kalibratieproces kunnen gemakkelijk vanaf de linkerkant van de machine worden uitgevoerd om de insteltijden tot een minimum te beperken.

De kalibratie wordt standaard mechanisch uitgevoerd door aan een kalibratiehendel te draaien. Het aantal omwentelingen wordt weergegeven op de terminal. Als de laatste vijf omwentelingen zijn bereikt, klinkt er een geluidssignaal om de operator te waarschuwen dat het kalibreren bijna is voltooid. Als optie kan een elektrisch kalibratiesysteem ook worden geïnstalleerd op zaaimachines met mechanische dosering. Dit maakt het gebruik net zo eenvoudig als bij machines met elektrische doseeraandrijving, waarbij het kalibratieproces eenvoudig met een druk op de knop wordt uitgevoerd.

De optionele Pöttinger Tegosem flexibele trechter is ook beschikbaar, waardoor een tweede component tegelijkertijd kan worden verdeeld. Deze wordt betrouwbaar achter de zaaikouters geplaatst. Optionele aandrukwielen en nivelleertanden kunnen worden gemonteerd om het zaad gelijkmatig te bedekken.

YouTube player

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: