Monosem verhoogt inzet precisielandbouw met QuadRate Pro

Monosem verhoogt de mogelijkheden van precisielandbouw sterk met de integratie van QuadRate Pro in de ValoTerra zaaimachine. QuadRate Pro maakt het mogelijk om aan de hand van 4 verschillende taakkaarten te werken in 1 werkgang. Op die manier kunnen zaadhoeveelheid, kunstmest en 2 bijproducten onafhankelijk van elkaar verdeeld worden.

Monosem lanceerde de volledig elektrisch aangedreven ValoTerra precisiezaaimachine in 2022. Met de integratie van QuadRate Pro krijgen de machines nu een grondige update op gebied van precisielandbouw. De 56 volt architectuur van de machines in combinatie met de QuadRate Pro technologie maakt het mogelijk om tot 32 elektromotoren op een 8-rijige zaaimachine aan te sturen. Zo kunnen 4 verschillende hoeveelheden van zaad, kunstmest en microgranulaten of andere bijproducten  gedoseerd worden per rij, en dat via 4 verschillende taakkaarten. De ValoTerra zaai-unit, de FertiSmart kunstmestdosering en de MicroSmart zorgen samen voor maximale precisie. De SeedStar M software (ISOBUS-toepassing standaard op de ValoTerra zaaimachines) is speciaal ontworpen om deze vier producten efficiënt per rij te reguleren en zorgt voor een zeer nauwkeurige registratie op GPS-positie van zowel de toepassing van de zaden, meststoffen als microgranulaat.

De QuadRate Pro technologie maakt het mogelijk om de zaaihoeveelheid op plaatsen met een lage opbrengstpotentie te verlagen en tegelijkertijd het onnodig toepassen van meststoffen en microgranulaat te minimaliseren. Het optimaliseren van de zaaihoeveelheid maximaliseert het potentieel van elk perceel en bevordert optimale groeiomstandigheden voor gewassen, waardoor het rendement van de teelt toeneemt.

De taakkaarten die nodig zijn voor QuadRate Pro kunnen direct ingelezen worden. Tijdens het zaaien registreert het systeem ook de data van de verschillende toegepaste hoeveelheden, zodat deze data ook kan uitgelezen worden via een USB-opslag of via de cloud.

%d bloggers liken dit: