Deutz-Fahr krijgt een vleugje Lamborghini

Lamborghini vormt samen met Same en Deutz-Fahr de SDF-groep. Als trekkermerk stelt Lamborghini echter weinig voor in de statistieken. Het belangrijkste segment voor het merk zijn de speciale reeksen voor fruitaanplantingen en wijngaarden. De SDF-groep opteert er nu voor om Lamborghini als special edition verder te laten leven op de grotere Deutz-Fahr reeksen. De eerste trekker in Lamborghini-uitvoering werd getoond op Agritechnica 2023.

Lamborghini is niet alleen een mythisch merk van luxe sportwagens, maar kent ook een rijke geschiedenis als tractormerk.   Kort na de 2de Wereldoorlog startte Ferruccio Lamborghini, samen met 3 zakenpartners, een eigen bedrijfje dat tractoren bouwde. In 1973 kocht de SAME group Lamborghini Trattori op, er werden toen jaarlijks maar liefst 5.000 tractoren gebouwd.  In 1995 kocht de groep ook Deutz-Fahr van het Duitse KHD, en veranderde de naam naar SAME Deutz-Fahr (SDF).

Op Agritechnica 2023 kondigde SDF aan dat Lamborghini niet langer een onafhankelijk trekkermerk is, toch niet in het hogere segment. Trekkers van Deutz-Fahr vanaf 130 pk kunnen nu in een Lamborghini-uitvoering besteld worden, onder de 130 pk blijft Lamborghini als merk bestaan. De Lamborghini-uitvoering is een, zoals SDF het zelf noemt, over-the-top edition. Het full option pakket is een explosieve mix van kwaliteit, technologie, efficiëntie en stijl. Tijdens Agritechnica 2023 werd de eerste Deutz-Fahr 6190 TTV in Lamborghini uitvoering getoond aan het publiek. Het over-the-top optiepakket is verkrijgbaar op trekkers van de 6, 7, 8 en 9-reeks van Deutz-Fahr.

%d bloggers liken dit: