Boerinnenkalender: Nele (april)

Deze maand vinden we Nele terug op de Boerinnenkalender. Ze is maar liefst de 5de generatie op ’t Alsemhof in Beersel, vlak bij Brussel.

Dag iedereen, ik ben Nele, 28 jaar en afkomstig van Alsemberg (Beersel). In 2018 studeerde ik af als bachelor agro- en biotechnologie in de optie landbouw en werk nu als quality manager bij Molens Dedobbeleer nv en dochteronderneming Prodabio nv (bloemmolen en veevoederfabriek). Naast mijn fulltime job help ik dagelijks mee op ons ouderlijk landbouwbedrijf, ’t Alsemhof. Dit is een gemengd bedrijf met akkerbouw, vleesvee, aardbeienteelt en een hoevewinkel waar mijn broer en ik als 5e generatie klaar staan om het bedrijf verder te zetten. Mijn grootste passie is ons rundvee van het Belgisch Witblauwe ras, in mijn vrije tijd kan je mij dus terugvinden tussen onze koeien. De administratie, geboortes, scheren, insemineren of ook de stierkeuze zijn mijn taken. Maar als het druk is, kan je me ook terugvinden op het veld of in de hoevewinkel. Hiernaast ben ik nog actief op politiek vlak, namelijk als gemeenteraadslid voor de Lijst Burgemeester Beersel. Ik laat mijn stem voor onze landbouwsector luid en duidelijk klinken en probeer zo toch de feeling met onze sector wat aan te wakkeren bij lokale besturen.

HCTRS: Waarom sta jij op de boerinnenkalender ?
Ik kende Febe Windels nog niet en haar allereerste vraag om mee te doen aan de Boerinnenkalender `24 was helaas in mijn spam terecht gekomen, maar via via is haar bericht dan uiteindelijk doorgekomen en aarzelde ik niet! Wat een mooi initiatief, onze sector promoten met dan de nodige aandacht voor alle boerinnen. De kalender heeft zeker voor mooie connecties en vriendschappen gezorgd, wat superfijn is!

HCTRS: Wat is je favoriete trekker ?
Thuis rijden we met New Holland, mijn favoriet is onze T7.230. We hebben ook een Ford County dat echt wel een pareltje is! Mijn broer heeft deze volledig opgeknapt, iets waar ik heel trots op ben!

HCTRS: Wat is je favoriete werk op het bedrijf ?
Alles wat met onze koeien te maken heeft, een goede stier/koe combinatie uitdokteren en hieruit dan een kalf zien opgroeien tot een mooie zoogkoe of een stier die eventueel voor de reproductie kan zorgen, daar ben ik fier op. Sinds 2021 bieden wij ook vleespakketten van onze vrouwelijke runderen aan in onze hoevewinkel waardoor de keten verkort wordt en je direct feedback krijgt van je product. In drukke periodes kan je me zeker ook terugvinden op de trekker voor het klaarleggen van land voor onze akkerbouwteelten, inhalen van stro, graan, … Een heel korte periode, van mei tot juli, zijn onze aardbeien rijp om te oogsten, dan vind je me zeker en vast terug in onze serres.

HCTRS: Wat zou je willen zeggen tegen de andere meisjes/vrouwen in de landbouwsector ?
Hopen, dromen, maar vooral blijven geloven! Het is een harde sector, maar de mooiste die er is! Als vrouw moeten we echt ons mannetje staan, maar geniet. Geniet van elke seconde en doe vooral wat je graag doet!

%d bloggers liken dit: