John Deere introduceert nieuwe 5M-serie

John Deere introduceert een vernieuwde 5M-trekkerserie, met een nieuw topmodel met een maximaal vermogen van 135 pk.  De serie krijgt nieuwe transmissies en in het dashboard geïntegreerde AutoTracTM-functionaliteiten.

De John Deere 5M-reeks krijgt de nieuwe PowrQuad PLUS- en Powr8-transmissieopties. De PowrQUAD Plus is een mechanische transmissie met 4 groepen en 4 powershifttrappen per groep. De Powr8 heeft 8 onder last schakelbare powershifttrappen, goed voor 32 versnellingen vooruit en 16 achteruit. Voor situaties waarin dikwijls voor- en achteruit geschakeld moet worden kan de nieuwe 5M-serie ook uitgerust worden met den powrReverser, een omkeerschakeling onder het stuur. De 5075M heeft een PowerTech E 3 cilinder onder de motorkap, goed voor 75 pk, de 4 andere modellen hebben een PowerTech PWS 4 cilindermotor met een inhoud van 4,5 liter. Het topmodel in de reeks is de 5130M met maximaal 135 pk.

Het AutoTrac precisielandbouwsysteem, dat eerder ook al beschikbaar was op de 6M-serie, wordt in de nieuwe 5M-serie geïntegreerd in het dashboard. Het geleidingssysteem helpt om op koers te blijven bij werkzaamheden in rechte lijnen op het veld en verbetert de precisie en efficiëntie doordat overlappingen tijdens veld- en graslandwerk tot een minimum worden beperkt.. Een upgrade naar meer geavanceerde geleidingsfunctionaliteiten met een G5 universeel display is op elk moment mogelijk.

De John Deere 5M-serie heeft een compacte draaicirkelstraal van 4,1 meter wat de serie uiterst geschikt maakt voor werkzaamheden op het erf en het voederen van dieren in krappe ruimtes. De lage motorkap en het grote dakraam bieden de bestuurder uitstekend zicht, vooral bij voorladerwerkzaamheden. De nieuwe 5M-serie wordt geleverd met de voorspellende analysefunctionaliteit Expert Alerts, die vroegtijdige herkenning van vereiste onderhoudsbehoeften mogelijk maakt.

 

%d bloggers liken dit: