Grimme vernieuwt stortbunkers voor seizoen 2024

Grimme vernieuwt de RH20/24/28 stortbunkers voor seizoen 2024. De bunkers krijgen niet alleen een nieuwere look maar ook een aantal updates op gebied van capaciteit, productvriendelijkheid en bedieningscomfort.

Om de capaciteit van de bunkers te verhogen zijn deze 10cm breder geworden. Ook de hellingshoek van de bunkerband is gereduceerd. De beduidend diepere tassen van de bunkerbodem leiden tot een optimaler meeneemeffect en maakt een snelle leging mogelijk van de bunker zonder restanten. De bunkerbodemsnelheid kan ingesteld worden van 0,2 tot 6,0 m/min. De doorontwikkelde functie “Capacity Control” maakt nu de regeling mogelijk van de bunkerbodemsnelheid door het invoeren van tonnen per uur. De 10 cm bredere aanname vereenvoudigt het inrijden in de bunker. Nog makkelijker wordt het met de rangeerhulp met een stoplichtschakelaar. De nieuwe LED-werkverlichting maakt comfortabel werken ook in het donker mogelijk.

De bediening van de stortbunker volgt intuïtief middels de nieuwe ISOBUS-bedieningsbox IBX 300. Uitbreiding van de bediening kan met behulp van de ISOBUS-bedieningsterminal CCI 800. Door diverse assistentsystemen wordt de gebruiker tijdens het gebruik van de machine ontlast. Alle relevante instellingen zoals bijv. rollentoerental, rollenafstanden en hellingshoek worden gebruikersvriendelijker gevisualiseerd en kunnen eenvoudig gereproduceerd worden. Met de nieuwe functie “Remain Control” kan ingesteld worden hoeveel product in de bunker blijft zodat bij het opnieuw vullen van de stortbunker het product niet direct op de bunkerbodem valt. Daardoor wordt de productbescherming verder verbeterd.

De grondreinigings- en sorteerrollen kunnen dankzij de doorontwikkelde scharenverstelling nog beter aan de omstandigheden worden aangepast. De functie “Vario Clean” maakt een verhoogd reinigingseffect mogelijk in het bijzonder bij zware en kleverige omstandigheden. Binnen het rollenpakket van de grondreiniging is een overgangstrap ingebouwd, welke de productstroom opbreekt. Als extra kunnen de rollen voor en achter de trap licht hellend afgesteld worden, waardoor de verblijftijd van het product op de rollen verlengd kan worden en daarmee de reinigingstijd verhoogd wordt. Nieuw is eveneens, dat de PU-spiraalrollen bij de functie “Turbo Clean” tegen de productstroom in kunnen draaien, zodat het grootste deel van de gereinigde grond op de grondafvoerband en op de bunkerbodem landt en niet op de productafvoerband. Eventuele stortkegels van grond in de aardappelhoop worden hiermee voorkomen.

De nieuwe Grimme RH 28 scoort dankzij de reiniging over 2,80 m breedte met een hoge capaciteit. Als krachtig alternatief voor het inschuren van aardappelen is er de nieuwe RH 24 als XT-variant. In deze uitvoering bevindt zich achter de reinigingsrollen een grote leestafel, die optioneel met een opto-elektronische sorteerunit gecombineerd kan worden. Eveneens nieuw is de RH 24-60 S met rechte bunkerbodem. De machine kan met een uienhaspel, een presenteerband (een overgaveband tussen bunkerbodem en rollenpakket) alsmede met gladde rollen van RVS uitgevoerd worden. Ze is bijzonder geschikt voor gevoelige groentes zoals bijv. uien en wortelen.

%d bloggers liken dit: