Comfortabeler werken met Pöttinger Flexcare Profiline

Pöttinger Flexcare hoe with Comfortline control

Pöttinger is intussen al even actief in de mechanische onkruidbestrijding. Met de Flexcare rijencultivator kunnen onder meer gewassen zoals maïs, bieten, zonnebloemen en soja onkruidvrij gehouden worden. Voor komende seizoen kunnen deze machines optioneel uitgerust worden met de Profiline bediening en sectieschakeling.

Pöttinger Flexcare hoe with Comfortline controlMet het Profiline comfort-besturingssysteem kunnen machines direct worden bediend met behulp van een ISOBUS-trekkerterminal of andere compatibele besturingsterminals. Elke functie wordt onmiddellijk uitgevoerd door op een knop of het touchscreen te drukken. De hydraulische functies van de schoffel verlopen via loadsensing. Dit betekent dat alleen het vermogen dat daadwerkelijk nodig is, van de trekkerhydrauliek wordt gevraagd. Dit bespaart energie en verhoogt de productiviteit van de tractor.

Elk schoffelelement heeft een dubbelwerkende hydraulische cilinder, zodat de schoffel kan worden opgetild door op het display te tikken, of automatisch kan worden bestuurd door GPS-signalen op de kopakker en in veldhoeken. Dit betekent minder vermoeidheid voor de chauffeur, die zich kan concentreren op de werkresultaten van de rijencultivator. Het optionele Profiline besturingssysteem op de Pöttinger Flexcare kan alle schoffels tegelijkertijd aan het einde van het veld optillen en maakt het mogelijk om elk schoffelelement afzonderlijk te bedienen als het veld taps toeloopt in een hoek.

Het Profiline comfort control systeem is beschikbaar op alle machines met maximaal 16 rijen.

YouTube player
%d bloggers liken dit: