Nieuwe volumekipper bij Fliegl

Fliegl toonde op Agritechnica een nieuw type volumekipper in hun TMK lijn. De TMK 386 heeft een maximaal volume van 45 kubieke meter en een maximaal toegelaten massa van 34 ton. De nieuwe kipper is een antwoord op de groeiende vraag naar volumekippers voor aardappelen en silage.

De Fliegl TMK 386 Fox heeft een baklengte van 8,6 meter. De bak is conisch van vorm, samen met de afgeronde voorwand voorkomt dit aankleven van materiaal. De vorm van de bak maakt lossen ook gemakkelijker. De hydraulische achterklep is voorzien van een graanschuif voor gedoseerd lossen in vijzels of opslagsystemen. De TMK 386 kan uitgerust worden met banden in de maat 710/50R30.5. Samen met de lucht- of hydraulische vering garandeert dit comfortabel rijden op weg en veld. Een optioneel hydraulisch opklapbare bumper verhoogt de veiligheid voor medeweggebruikers.

De grotere as afstand maakt de montage van grotere banden mogelijk. De langere bakmaat zorgt dan weer voor een grotere oversteek achteraan, zodat lossen in stortbakken geen probleem is. Dit maakt deze volumekipper uitermate geschikt voor transport van aardappelen, wortelen en andere producten die in stortbakken gelost worden. De Fliegl TMK 386 is ook geschikt voor silage transport.

%d bloggers liken dit: