Wie tijdens Agritechnica de Dewulf stand bezocht kon de nieuwe Enduro al in levende lijve zien. Na de introductie van de rooier in 2020 bleef de fabrikant verder ontwikkelen aan de machine, zodat er voor volgend rooiseizoen een 2de generatie klaar staat. Naast een volledig nieuwe look-and-feel zal de Enduro Generation 2 onder meer over een nieuwe ringelevator en een uitschuifbare as beschikken. De 4-rijer zal bovendien ook beschikbaar zijn op 4 x 90 cm.

De Dewulf Enduro werd de afgelopen rooiseizoenen erg positief onthaald door de gebruikers. Toch was er ruimte voor verbetering. Zo krijgt de ringelevator een update. Deze krijgt een hogere verwerkingscapaciteit door onder meer grotere productzakken en een hogere draaisnelheid. Zo wordt de capaciteit anderhalve keer groter dan op de eerste generatie. Om tegemoet te komen aan de vraag uit Frankrijk en de UK wordt ook een 4 x 90 cm variant gebouwd. Dewulf biedt op de tweede generatie van de rooier nu ook twee motor-opties aan. Naast de gekende 450 pk-motor van Scania behoort nu ook een zwaardere 550 pk-versie tot de keuzemogelijkheden. Die moet gebruikers met name in heuvelachtige omstandigheden en bij hogere rooisnelheden in staat stellen om extra vermogen in de schaal te leggen. Daarnaast is er een optionele uitschuifbare as op de versie 4 x 75 cm, zodat de wielen veiliger op de weg blijven en de machine zo nog handiger wordt om mee te manoeuvreren langs kleine weggetjes. De nieuwe look kenmerkt zich door minder afschermingen, een design dat vooral de toegankelijkheid ten goede komt. Het hoofdframe is op zijn beurt dan weer steviger en stijver geworden. Ook de (grotere) antracietkleurige brandstoftank komt een stuk beter tot zijn recht in het geheel van de machine.

De eerste exemplaren van de tweede generatie Enduro rollen van de band in januari 2024 en zullen dus in het veld en in het straatbeeld te zien zijn vanaf het latere rooiseizoen.

%d bloggers liken dit: