Steyr introduceert met Plus-serie de opvolgers van de Kompakt

in de jaren ’60 en ’70 van vorige eeuw kende Steyr de legendarische Plus reeks. Deze naam wordt nu nieuw leven ingeblazen. De nieuwe Steyr Plus reeks kent 5 tractoren met vermogens tussen 80 en 120 pk, en zal de Kompakt-serie vervangen. Steyr combineert in de nieuwe Plus de nieuwste technologie in een compact formaat.
De nieuwe Plus is de eerste trekkerreeks die het nieuwe Steyr design meekrijgt.

De nieuwe Steyr Plus tractoren worden aangedreven door een FPT F5 3,6-liter viercilindermotor met turbo, intercooler en commonrail brandstofinspuiting, en bevatten FPT’s Hi-eSCR2 compacte emissietechnologie om te voldoen aan de Fase V emissievoorschriften. Afhankelijk van het model produceert de motor tussen 80 en 120 pk, op het grootste model bedraagt het koppel tot 506 Nm. Om het motorvermogen naar de grond over te brengen krijgen de Steyr Plus-trekkers een 24F/24R powershift transmissie met twee snelheden en elektrohydraulische powershuttle. Extra kruipversnellingen zijn optioneel mogelijk. De Plus serie tractoren hebben ook een “brake-clutch” functie die het mogelijk maakt om met één voet de aandrijving uit te schakelen en te remmen, handig op een kruispunt of bij het werken met een voorlader. Er is een volledig assortiment STEYR-voorladers beschikbaar voor de Plus-serie, die kan worden besteld met een compleet voorladerpakket.

De hydraulische pomp heeft een pompopbrengst van 80 l/min, 25% meer dan de huidige Kompakt reeks. De hefcapaciteit van de hefinrichting achteraan stijgt van 4.400 kg naar 5.000 kg. Het toelaatbare totaalgewicht is verhoogd van 6.500 kg naar 7.000 kg, en de nieuwe STEYR Plus-tractoren zijn verkrijgbaar met een grotere maximale achterbandmaat van 420/85 R38, voor meer tractie en flotatie, en een bodemvrijheid van 480 mm. Afhankelijk van de eisen die aan de frontuitrusting/lader worden gesteld, is er keuze uit verschillende voorassen: standaard Klasse 1.0 met verbeterde besturing en op de as gemonteerde fronthefinrichting of een nieuwe optionele Klasse 1.5 HD die extra breedte en laadvermogen biedt.

In de herziene cabine beschikken de Steyr Plus-tractoren over een nieuwe schakelbediening en een nieuw digitaal instrumentenpaneel dat belangrijke bedrijfsgegevens duidelijk weergeeft en ervoor zorgt dat informatie gemakkelijk kan worden gecontroleerd. De cabine-elektronica wordt ondersteund door een nieuwe elektronische architectuur die precisie met robuustheid combineert. Het comfort wordt gegarandeerd door de mechanische cabinevering die de stoelvering aanvult om ervoor te zorgen dat de bestuurder wordt beschermd tegen schokken die op de trekker worden overgebracht op ruw terrein en versleten wegen. Een nieuwe uitlaat met U-profiel zorgt voor een onbelemmerd zicht naar voren.

De kleine Steyr Plus-reeks krijgt ook alle technologie voor precisielandbouw mee. “Een van de belangrijkste punten van de feedback die we van klanten kregen bij het plannen van deze nieuwe reeks, was dat precisietechnologie steeds belangrijker wordt aan dit uiteinde van de vermogensschaal in zowel landbouw- als gemeentelijke toepassingen,” zegt Ross Macdonald, productmanager voor Steyr-tractoren. “Als antwoord hierop hebben we de nieuwe Plus-serie zo ontworpen dat ze kan worden uitgerust met technologie zoals S-Connect telematica en S-Tech automatische besturing. Of deze tractoren nu de enige tractoren binnen een bedrijf zijn, of kleinere machines in een groter machinepark, ze kunnen profiteren van dezelfde technologie die beschikbaar is op grotere modellen, voor volledige efficiëntie op het veld, minimale vermoeidheid van de bestuurder en het leveren van nauwkeurige gegevens die helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen.”

De Steyr Plus-tractoren zijn op alle Europese markten beschikbaar in de tweede helft van 2024.

%d bloggers liken dit: