Catros+ 03 nieuwe schijveneggen bij Amazone

Amazone voegt nieuwe opklapbare gedragen compacte schijveneggen toe aan hun gamma. De Catros+ 03-2 bestaat in werkbreedtes van 4 tot 7 meter. De TS-variant krijgt een wielas voor transport van de schijveneg over de weg. De machine kan zowel uitgerust worden met standaard schijven als met de X-Cutter schijven voor zeer vlakke bodembewerking.

De Amazone Catros+ 03-2 bestaat in 4 uitvoeringen, met werkbreedtes van 4, 5, 6 en 7 meter, en dat zowel in gedragen versie als in de TS-versie met transportwielstel. De Catros is ideaal voor vlakke en intensief mengende grondbewerking. Het licht trekken in combinatie met hoge rijsnelheden leidt tot grote capaciteit met tegelijkertijd een laag brandstofverbruik. Om vlot en eenvoudig te werkdiepte in te stellen ontwikkelde Amazone het nieuwe Smart Frame systeem. Met deze nieuwe vorm van werkdiepteverstelling wordt de machine slechts eenmaal parallel aan de grond uitgelijnd. De werkdiepte wordt vervolgens aangepast door eenvoudig de schijfarmen te draaien. Hierbij worden de rijen schijven voor een diepere werkinstelling van het frame weggedraaid. Om vlakker te werken, worden de schijven naar het frame toe gedraaid. Hierdoor blijft het machineframe altijd parallel aan de grond, zodat de machine altijd even diep werkt. Zo dient de topstang niet meer bijgesteld te worden als de werkdiepte veranderd. Een gewijzigde werkdiepte heeft ook geen invloed op voorbouwwerktuigen of de nalooprol. Hoe dieper er wordt gewerkt, hoe groter de afstand tussen frame en schijfarm en naloopwals. Dit zorgt voor een optimale doorgang in de machine in overeenstemming met grotere hoeveelheden organisch materiaal.  De TS-uitvoering kan ook met optionele voorbouwwerktuigen worden uitgerust. De messenwals is handig voor het verkleinen van organisch materiaal, zoals oogstresten of groenbemester, met de crushboard kan eerder bewerkte grond geëgaliseerd en voorverkleind worden.

Met een schijfdiameter van 510 mm maakt de Catros+ werkdieptes van 5 cm tot 14 cm mogelijk en is hij geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondiepe stoppelbewerking maar ook zaaibedbereiding, middeldiepe grondbewerking en inwerken van organisch materiaal en drijfmest. Afhankelijk van het gebruiksdoel kan hier worden gekozen voor een gladde, fijn gekartelde of grof gekartelde schijf. Voor zeer vlak werk van 2 cm tot 8 cm is voor de nieuwe Catros+ 03 bovendien de X-Cutter-Disc met 480 mm verkrijgbaar. Dankzij het golfprofiel garandeert deze snijden over de hele oppervlakte en tegelijkertijd een hoge mengintensiteit. De machines met werkbreedtes van 5, 6 en 7 meter kunnen met het Pro-pakket uitgerust worden, zodat ze kunnen gebruikt worden om mengmest te injecteren achter een getrokken mengmesttank of zelfrijder. Bij machines met werkbreedtes van 6 en 7 m is bovendien het gebruik van een dubbele eg mogelijk. Dit zorgt voor een snellere droging en opwarming van de grond. Tegelijkertijd wordt het gewicht van de machine verminderd. De Catros+ 03 kan uitgerust worden met verschillende naloopwalsen, afhankelijk van de grondsoort en toepassing. Optioneel is de combinatie met de opbouwzaaimachine GreenDrill voor gelijktijdig zaaien van fijn zaad en vanggewassen mogelijk. De toediening gebeurt via ketsplaten voor de naloopwals.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: