Horsch geeft Versa 3 KR een update

Horsch toont binnenkort op Agritechnica een vernieuwde versie van hun Versa 3 KR mechanische zaaimachine. Deze zaaimachine, die aan een Horsch Kredo rotoreg gekoppeld is, wordt elektrisch aangedreven, en beschikt over de mogelijkheid om verschillende rijafstanden te zaaien. De zaadtank is standaard 900 liter groot, maar kan uitgebreid worden naar 1.200 of 1.500 liter. 

De update van de Versa 3 KR omvat onder meer een hydraulische topstang tussen de zaaimachine en de rotorkopeg. Deze topstang maakt het mogelijk om het zwaartepunt van de machine te verplaatsen tijdens wegtransport en om de zaaikouters op te tillen wanneer enkel de rotoreg nodig is. De hydraulische kouterdrukverstelling maakt het mogelijk om de kouterdruk aan te passen aan de omstandigheden van in de trekkercabine. Daarnaast is er ook een kit beschikbaar voor het optimaal zaaien van graszaad.

De dubbele schijfkouter DuoDisc die speciaal is ontwikkeld voor de Versa lijn is uitgerust met de beproefde componenten van de TurboDisc zaaikouters en zorgt voor een nauwkeurige en gelijkmatige zaadplaatsing. De bekende TurboDisc-zaaikouter zal vanaf het voorjaar van 2024 ook als optie verkrijgbaar zijn.

Er zijn twee verschillende pakkers beschikbaar voor de Versa 3 KR: een tandpakkerrol en de trapeze ringpakker. De laatste is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Met een diameter van 50 cm is hij ideaal voor zware bodems. De grotere trapeze-ringpakker met een diameter van 60 cm is geschikt voor zowel lichte als zware bodems met hoge eisen aan de draagkracht.

Vanaf begin 2025 zal de nieuwe generatie rotorkopeg Kredo 3 HD beschikbaar zijn. Deze is ontworpen voor uiterste stabiliteit in de moeilijkste omstandigheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: