AVR MultiForce nu ook in achteraanbouw

De AVR MultiForce frees wordt in principe in de fronthef gebruikt, met een pootmachine achteraan de trekker. AVR testte dit voorjaar een versie in achteraanbouw, met een rijenafstand van 90 cm. De machine werd goed onthaald door de gebruikers, voor 2024 wordt een beperkte serie op de markt gebracht.

De AVR MultiForce was van oorsprong een frontfrees met 4 of optioneel 6 haken, bruikbaar op trekkers van 120 tot 250 pk. Door de frontfrees te combineren met een pootmachine achteraan kan een lichte en compacte plantcombinatie het veld in. De kap van de machine is gemonteerd op 12 veren, zodat deze continu in beweging is. Hierdoor wordt aankleven van grond, vermogensverlies, verhoogde verbruik en slijtage van de freeshaken voorkomen. De werkdiepte van de frees wordt ingesteld met dieptestelwielen (spindel) en V-spiraalrol (pen-gat-verstelling). Voor een stabielere werkdiepte kan de machine uitgerust worden met een koppensneller, die de ploegvoor afvlakt.

De voordelen van de AVR MultiForce vallen op bij de gebruikers, en de vraag naar een 4×90 versie voor achteraanbouw steeg. AVR speelde hierop in, en testte dit voorjaar een machine in Frankrijk. Deze voldeed aan alle eisen, een beperkte serie is beschikbaar voor volgend jaar. De frees is zowel beschikbaar met ruggenvormers als met een volleveldsplaat en spiraalrol.

%d bloggers liken dit: