Vicon breidt het gamma schudders uit met de Fanex 1344

Machinefabrikant Vicon breidt het gamma Fanex-schudders uit met een nieuw model. De Fanex 1344 C getrokken schudder heeft twaalf rotoren en vult de serie aan met een werkbreedte van 13,4 meter. Deze nieuwe schudder vervangt daarmee de Fanex 1404 C.

Vorig jaar introduceerde Vicon al de Fanex 1564 C met 14 rotoren en een werkbreedte van 15,6 meter. De nieuwe Fanex 1344 C is feitelijk gezien het kleinere broertje van de 1564 C en heeft twee rotoren minder. Verder is de schudder uitgerust met het nieuwe TerraFlow-systeem van Vicon. Dit is een flexibel frame waarmee elke rotor de bodemcontouren zeer nauwkeurig kan volgen. De rotoren kunnen daarmee onafhankelijk van het draagframe bewegen. De afstand tussen de tanden en grond blijft constant. Dat levert volgens de fabrikant een schone en constante gewasstroom op.

Voor de bediening is slechts een enkelwerkend ventiel nodig voor het heffen en zakken, en een dubbelwerkend ventiel voor het opklappen. Een hydraulisch zwadbord, dat weg klapt boven het frame, is optioneel leverbaar. De aandrijving is verder onderhoudsvrij. De schudder klapt op tot een transportbreedte smaller dan 3 meter.

De schudder is geïntroduceerd als vervanger van de Vicon Fanex 1404 C schudder, die een werkbreedte van 13,5 meter had. Deze schudder is inmiddels niet meer in productie. De nieuwe Fanex 1344 C is praktisch even breed, maar heeft een moderner design en het innovatieve TerraFlow bodemvolgsysteem.

%d bloggers liken dit: