Lemken presenteert tien meter brede Rubin 10

Lemken voegt een 10 meter brede versie van de Rubin 10 toe aan hun gamma, en rondt hiermee de lijn compact-schijveneggen af. De machine is uitgerust met schijven met een diameter van 645 mm. De Rubin 10 is in de gehele EU voor het wegverkeer tot een snelheid tot 40 km/u toegelaten. Net als de kleinere Rubin 10-modellen tot zeven meter breed biedt de Rubin 10/1000 het voordeel van een symmetrische schijvenopstelling. Hij werkt daardoor zonder zijwaartse trek en heeft een relatief laag brandstofverbruik.

Deze nieuwe compact-schijveneg wordt aangekoppeld via een kogelkop of een trekoog. Er is een hydraulische steunvoet leverbaar om de machine gemakkelijker te monteren en demonteren. De twee rijen gekartelde holle schijven maken inmengen over het volledige oppervlak al mogelijk vanaf een werkdiepte van zeven centimeter. De netto-schijfafstand van 14 centimeter zorgt daarbij voor werken zonder verstoppingen, zelfs bij grote hoeveelheden organisch materiaal. Elke holle schijf van de Rubin 10/1000 is uitgerust met een overbelastingsbeveiliging met gedempte terugslag, waardoor de belasting op het frame wordt beperkt.

Om de veldcontouren optimaal te volgen is de schijveneg onderverdeeld in verschillende kleinere delen die onafhankelijk van elkaar pendelend zijn opgehangen. Als het terrein sterk golft of bij het werken op hellingen zorgt de optioneel leverbare “iQ-Contour” pendelstabilisator voor optimale aanpassing aan de bodem. Bovendien maakt de hydraulische diepte-instelling het mogelijk op veranderende omstandigheden te reageren en de werkdiepte al rijdend te veranderen. Het draaien op de kopakker vindt plaats op de uiterst stabiele rol. Het brede contactoppervlak garandeert een veilige stand van de machine en minimaliseert bodemverdichting.

De Rubin is ook innovatief wat het transport ervan betreft. Hij wordt vanuit de cabine ingeklapt. Het gepatenteerde in- en uitklapsysteem van de rol brengt de transportbreedte terug tot drie meter en de hoogte tot vier meter. Zo wordt voldaan aan de afmetingseisen voor wegtransport in de hele EU. Ondanks de grote werkbreedte is er voor de Rubin geen dure systeemdrager nodig. De combinatie kan zelfs bij een snelheid van 40 km/u veilig over de weg worden vervoerd en kan flexibel worden ingezet.

De Rubin 10/1000 vervangt met onmiddellijke ingang de Gigant Rubin 9 van de vorige serie.

 

YouTube player
%d bloggers liken dit: