Pöttinger breidt Novacat V serie uit

Pöttinger voegt 2 smallere modellen toe aan hun Novacat V maaierserie. Vorig jaar werd de Novacat V 10000 geïntroduceerd, nu komen daar de Novacat V 8400 en 9200 bij. De nieuwe maaiers hebben een maximale werkbreedte van 8,40 en 9,20 meter.

De nieuwe Pöttinger Novacat maaiers hebben speciaal vormgegeven schuine maaierarmen zodat de aanbouwbok opmerkelijk kort kon gebouwd worden. Hierdoor komt het zwaartepunt van de maaiercombinatie dicht bij de trekker te liggen. De maaibalk is slechts 4 cm hoog en garandeert een optimale gewasstroom. En omdat hij maar 28 cm diep is, levert hij de beste bodemvolging. De centrale scharnierbevestiging op de maaiunits biedt een zweefbeweging van + 20° / -16° voor een perfecte bodemvolging. De hydraulische gewichtsverlaging zorgt voor een gelijkmatige bodemdruk over de hele maaibalkbreedte.

De Novacat maaiers zijn uitgerust met de hydraulische aanrijdbeveiliging Nonstop Lift die een optimale bescherming van de maaibalk biedt. Bovendien ontwijkt de maaier obstakels efficiënt door tegelijkertijd naar achteren en boven te klappen. Dit voorkomt schade aan de maaiunit, zelfs bij hogere snelheden. De maaicombinaties zijn eenvoudig te bedienen omdat ze standaard zijn uitgerust met het Basicline preselect-systeem. Als optie is ook het ISOBUS-compatibele Selectline preselect-besturingssysteem verkrijgbaar. Bij beide systemen kunnen beide maaiunits afzonderlijk worden geheven met slechts één spoelventiel, dat ook de transportbeveiligingsvergrendeling bedient. Met het Selectline preselect-besturingssysteem maakt het automatische afzonderlijke hefsysteem het eenvoudig om wigvormige velden te maaien. Als de trekkers kopakkerbeheer bieden, is individueel heffen met twee afzonderlijke spoelventielen ook mogelijk.

Voor transport over de weg wordt de maaier hydraulisch 92° verticaal ingeklapt en vervolgens hydraulisch vergrendeld in de transportstand. Bij het aan- en afkoppelen van de maaiercombinatie zorgt de intrekbare frontbeschermer voor voldoende ruimte tussen de tractorbanden en de maaier. Beide maaicombinaties zijn verkrijgbaar met zwadvormers, ED-vingerkneuzers of RC-rollenkneuzers.

%d bloggers liken dit: