Manitou stuurt verreiker met joystick

Werken met een verreiker houdt dikwijls zeer repetitieve bewegingen in. Dit leidt (onbewust) tot vermoeidheid en zelfs blessures. Manitou ontwikkelde voor hun verreikers de Manitou Steering Ministick, die de bediening van de machines ergonomischer, veiliger en productiever moet maken.

Een stuurwiel is een handig ding om een machine zoals een verreiker te bedienen. Waar we echter niet bij stilstaan is dat we al snel enkele duizenden keren per dag aan dat stuur draaien bij het laden en lossen, stapelen of opduwen. Onze arm kan niet rusten omwille van de grote bewegingen die hiermee gepaard gaan. Dit leidt niet alleen tot vermoeidheid (en mogelijk gevaarlijke situaties), maar ook blessures in pols, elleboog of schouder.

Manitou toonde op EuroTier de MSM, Manitou Steering Ministick, een joystick die het mogelijk maakt om de verreiker te sturen door middel van duimbewegingen en het stuurwiel overbodig maakt. Hierdoor kan de arm rusten op de armleuning tijdens het werken. Zo wordt werken met de verreiker ergonomischer en veiliger. Ook stijgt volgens de fabrikant de productiviteit tot wel 15%.

De MSM is één van de Innov laureaten op Space 2023.

%d bloggers liken dit: