Nieuwe duoverlengband bij AVR

AVR introduceert met de Python een nieuwe generatie dubbele transportbanden. Deze duoverlengband biedt een hoge capaciteit en is dankzij o.a. de meebewegende opstaande randen uiterst aardappelvriendelijk. De AVR Python is bovendien eenvoudig te verplaatsen en zeer gebruiksvriendelijk. De Python bestaat in twee varianten met 2 x 7 meter lengte of 2 x 9 meter lengte.

Zowel de 80-14-T (2x7m) als de 80-18-T (2x9m) Phyton hebben een transportbandbreedte van 80 cm. De machine is zo ontworpen dat beide transportbanden in alle gewenste hoeken ten opzichte van elkaar kunnen worden geplaatst. Dankzij de onafhankelijke hoogteverstelling van in- en uitstort en de elektrische lengteverstelling kan de Python bovendien op iedere plaats in de lijn ingeschakeld worden. De tandemconstructie met vier zwenkwielen en de 360°-draaibare hoofdwielen laat het dan weer toe dat de machine gemakkelijk door één enkele persoon wordt verplaatst.

De transportbanden zijn ontworpen met opstaande randen waardoor het product niet rechtstreeks in contact komt met de metalen framedelen voor een uitermate zachte flow van het product. Ook de overgang tussen de eerste en tweede transportband is volledig instelbaar. In combinatie met een trommeldiameter van slechts 160 mm worden valhoogtes tot een minimum herleid. Dit alles zorgt voor een uiterst productvriendelijk transport. De opstaande randen creëeren daarnaast een trogvorm die ervoor zorgt dat een groot volume verplaatst kan worden. Daarbij blijft het middenstuk van de trogvorm volledig vlak, waardoor de Python zich uitstekend leent om manueel de oogst te lezen.

De Python zal voor het eerst te zien zijn tijdens Potato Europe op 6 en 7 september in Kain, België.

%d bloggers liken dit: