Vlot stalvoeren met Vicon Extra 332XF Compact frontmaaier

Vicon breidt hun aanbod frontmaaiers uit met de introductie van de nieuwe Extra 332XF Compact frontmaaier. Voorheen had Vicon al de Extra 332XF maaier met invoervijzel, maar nu wordt hier een ‘compact’ versie aan toegevoegd. De Compact is 150kg lichter, hangt 40 cm korter aan de trekker en is vooral ontworpen voor het gebruik bij zomerstalvoedering.

De maaier is geen vervanger van de Extra 332XF maar is een extra alternatief voor veehouders die een lichte maaier zoeken die eenvoudig aan- en af te koppelen is. Het ontwerp van de maaier heeft een nieuwe look gekregen. De aankoppelbok is compacter gemaakt, waardoor de maaier 40cm dichter op de trekker zit.

Achter de maaibalk van de maaier zit een vijzel gemonteerd. Deze vijzel centraliseert het gewas waardoor er een zwad gevormd kan worden. De zwadborden op de maaier zijn verstelbaar, waardoor er een zwadbreedte van 1.10 meter, 1.15 meter of 1.30 meter gemaakt kan worden. Hierdoor rijden de trekkerbanden niet over het gemaaide gras heen en kan de opraapwagen het gras altijd perfect oprapen. De zwadborden kunnen ook verwijderd worden zodat er een zwad van 2.20m breed gevormd kan worden.

%d bloggers liken dit: